DevFest Bucharest 2023: Cum se vede evenimentul din ochii organizatorilor

Gabriel Dăscăleanu
Autor
Noiembrie 9, 2023

DevFest Bucharest este unul dintre proiectele faine la dezvoltarea căruia contribuim an de an. Cunoscut global în rândul programatorilor axați pe tehnologiile Google, DevFest înglobează conferințele organizate la nivel local de către filialele Google Developer Groups. Hmm, ok, dar ce este Google Developer Groups? GDGs sunt comunități locale care îi aduc împreună pe programatorii care lucrează cu tehnologiile Google. Așa că, DevFest Bucharest este evenimentul anual organizat de comunitatea Google Developer Group Bucharest. Anul acesta are loc sâmbăta, pe 18 Noiembrie, la Novotel Bucharest City Center, între 9:00 am – 5:00 pm.

Dar, cine sunt persoanele din Google Developer Group Bucharest care se află în spatele DevFest Bucharest 2023? Am povestit cu Alex Bordei, Bogdan Zurac, Codruț Ciulacu și Cosmin Ștefan, cei 4 organizatori GDG Bucharest implicați în DevFest Bucharest 2023 despre ediția de anul acesta. Ei ne-au oferit mai multe informații despre așteptările și dorințele lor pentru această ediție, motivele pentru care programatorii pasionați de tehnologiile n-ar trebui să rateze acest eveniment și despre modurile în care ei îmbină programarea cu organizarea de evenimente. Acum, dacă te întrebi cum suntem noi implicați în proiect, răspunsul este destul de simplu. Suntem parte din echipa de organizare, alături de GDG Bucharest. Cu această mențiune, pasăm microfonul înapoi la cei 4 organizatori!

Începem Cu Începutul: Fă Cunoștință Cu Alex, Bogdan, Codruț Și Cosmin!

Mă numesc Alex Bordei, programator web cu 10 ani de experiență, specializat în Flutter în ultimii 3 ani. În afara programării, construiesc roboți și împart timpul cu fiica mea, Ana. Sunt autodidact, cu pasiuni în neurologie și open-source.

Eu sunt Bogdan Zurac, co-organizer GDG Bucharest. Mă ocup de Android development din 2012, iar în ultima perioadă mă focusez mai mult pe arhitectura sistemelor și engineering management. Iar când nu sunt la birou, cel mai probabil mă găsești într-un trip prin Europa.

Numele meu este Codruț Ciulacu, sunt Software Engineer la Adobe și student la Automatică și Calculatoare. De mic copil am fost atras de a lucra cu oamenii și de tot ce înseamnă tech. Sunt implicat în mai multe organizații din zona de tech prin intermediul cărora învăț și ofer înapoi comunității.

Sunt Cosmin Ștefan, director executiv al Shortcut România, inginer software, trainer și pasionat de aventură. Am fost mereu îndrăgostit de programare. Prima mea legătură cu domeniul a fost programarea unor hărți în Warcraft 3. Apoi am trecut la programare, iar ulterior m-am atașat de lumea aplicațiilor mobile.

Povestiți-Ne Puțin Despre DevFest Și Rolul Vostru În Echipa De Organizare:
Codruț Ciulacu:

DevFest e un eveniment care își propune să aducă în aceeași sală cei mai cunoscuți și populari experți în tehnologii Google și pe oamenii care lucrează activ în industria de IT și vor să descopere mai mult despre tool-urile pe care le folosesc. La DevFest, eu moderez track-ul de Cloud & AI. Practic, păstrez comunicarea cu speakerii din zona asta, planific orarul și îl validez cu echipa de organizare și speakerii și, în general mă ocup de flow-ul prezentărilor.

Cosmin Ștefan:

DevFest este o conferință organizată de programatori pentru programatori. Este un eveniment non-profit, prin intermediul căruia încercăm să aducem laolaltă oameni pasionați de tehnologie, cu diverse niveluri de experiență: de la studenți și începători, la oameni cu mulți ani de experiență, și până la oameni de business. Pentru că ne concentrăm pe partea tehnică, și nu pe profit, punem foarte mult accent pe a avea conținut cât mai fain și a oferi un mediu potrivit pentru networking și sharing.

Cosmin Ștefan, organizator DevFest Bucharest 2023 și lider al comunității GDG Bucharest 

Cosmin Ștefan, organizator DevFest Bucharest 2023 și lider al comunității GDG Bucharest.

Ce Noutăți Aduce DevFest Bucharest 2023?
Bogdan Zurac:

Anul acesta, GDG DevFest va veni cu o largă varietate de speakeri și prezentări, în domenii diverse cum ar fi Android, Flutter și Cloud. În cadrul ediției curente, se va pune accentul pe Machine Learning și Generative AI, după cum ați observat că este deja în vogă anul acesta mai pe la toate companiile. Așadar, ne dorim ca și anul acesta, participanții să vină la eveniment cu mic cu mare, de la juniori și studenți la seniori, deoarece prezentările se pretează pentru o audiență largă.

Bogdan Zurac, organizator DevFest Bucharest 2023 & Engineering Manager

Bogdan Zurac, organizator DevFest Bucharest 2023 & Engineering Manager.

Cum Ați Început Cu Event Planning-Ul, Având În Vedere Rolul De Programator Care Vă Ocupă O Mare Parte Din Zi?
Cosmin Ștefan:

Am prins drag de organizarea de evenimente în facultate, ca membru în organizații studențești. Apoi am fost implicat în multe activități de genul, de la traininguri (Atelierul Digital, Compose Masterclass), la meet-ups (GDG Bucharest, Cocoaheads) și am participat la zeci de conferințe (de la unele mici în România pană la Google I/O în US). Îmi place să conectez oamenii și să împărtășesc cunoștințe.

Codruț Ciulacu:

Fac parte din echipa DevFest de câțiva ani. Am inceput ușor, încă din liceu, încercând să ajut cu organizarea la registration desk, ghidajul oamenilor, setup. Foarte important este să-ți placă ce faci și să ai o echipă de oameni profesioniști, de la care poți să înveți, lucru pe care l-am găsit în colegii mei din echipă de organizare cărora vreau să le mulțumesc pentru ajutor.

Codruț Ciulacu, organizator DevFest Bucharest 2023 & Software Engineer

Codruț Ciulacu, organizator DevFest Bucharest 2023 & Software Engineer.

Care Vă Place Cel Mai Mult La Rolul De Organizator DevFest?
Cosmin Ștefan:

Cel mai mult îmi place că e o conferință down-to-earth. Focusul e pe tehnologie, pe ce se mai întâmplă nou, pe cum se mai folosesc bibliotecile nou apărute sau care sunt trendurile. Îmi place să iau legătura cu speakerii, să construim agenda și să mă asigur că oamenii pleacă de la eveniment cu cel puțin un “Aha!” moment. Ca să nu mai zic de echipa DevFest, care este absolut minunată.

Alex Bordei:

Sunt interesat până peste cap să creez conexiuni cu alți participanți și de oportunitățile de învățare. Fiecare etapă a organizării este o șansă de a modela o experiență de neuitat. Consider că DevFest este ca o punte între inovație și comunitate, și mă bucur de fiecare moment când văd participanți conectându-se și crescând profesional.

Alex Bordei, organizator DevFest Bucharest 2023 & Flutter Developer

Alex Bordei, organizator DevFest Bucharest 2023 & Flutter Developer.

Ce Beneficii Ați Spune Că Aduce Un Astfel De Eveniment Pentru Participanți?
Alex Bordei:

DevFest 2023 este o ocazie unică de networking, învățare și inovație. Participanții vor descoperi ultimele tendințe, vor interacționa cu experți și vor avea oportunitatea de a-și extinde orizonturile profesionale într-un mediu stimulativ.

Bogdan Zurac:

De multe ori aud de la diverși developeri că nu văd foarte multă valoare în participarea la astfel de conferințe, pentru că nu descoperă informații noi în cadrul prezentărilor. Însă nu țin cont și de partea de networking. Să iei legătura cu alți developeri, să împărtășești experiențele tale, să auzi ce au mai făcut ceilalți din domeniul tău. Și de ce nu, poate să îți și faci un prieten nou.

Codruț Ciulacu:

Cred că am tot precizat asta, dar pe lângă contactul cu tehnologii noi sau cu good practices din domeniu este foarte importantă inclusiv simpla interacțiune cu oameni care fac lucruri asemănătoare cu tine sau chestii total diferite. Mi se pare că în cadrul unui eveniment cum este DevFest participanții au ocazia să învețe de la oricine.

Cosmin Ștefan:

Eu îmi încurajez mereu echipa să meargă la evenimente de genul, atât pentru a fi în trend cu tehnologia, cât și pentru a interacționa cu alți oameni din tech și pentru a afla ce se întâmplă în alte echipe, companii sau industrii. Pe lângă prezentări, unde pregătim agenda finală cu speakers foarte faini din țară și din afară, vom avea și un spațiu fain pentru networking, dar și multe surprize.

Încă Ceva…

Nu știi la ce să te aștepți de la DevFest Bucharest 2023? Te putem ajuta noi. Ediția de anul acesta vine cu o zi plină de activități și talk-uri de la experți și lideri în domeniu! Cele trei direcții pe care se va axa evenimentul sunt: Android Development, Flutter și AI & Cloud Engineering). Alături de organizatori, vom crea un spațiu în care să te poți dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal. Avem un articol în care intrăm în detaliu pe acest subiect. Dar, ce este important să reții: DevFest Bucharest 2023 va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie la Novotel Hotel City Center. Ne vedem acolo, da?

Rezervă-ți locul la eveniment : https://m.iabilet.ro/bilete-devfest-bucharest-2023-89735/