DevFest Bucharest 2023: Ediție marcată de inovație, experți din industria IT și networking

Gabriel Dăscăleanu
Autor
Decembrie 7, 2023

Au trecut deja trei săptămâni de la DevFest Bucharest 2023! DevFest Bucharest este unul din evenimentele noastre preferate când vine vorba de atmosferă, oamenii pe care îi întâlnim an de an și talk-urile aduse de speakeri. Ediția de anul acesta s-a desfășurat pe trei direcții: Android Development, Flutter și AI & Cloud Engineering. Și, putem spune că a fost cea mai faină ediție de până acum.

Speakerii, lideri de opinie în domeniile lor de activitate, au acoperit o gamă largă de subiecte. Unele s-au axat pe tehnologiile noi, explicând cum să facem alegerea potrivită pentru noi sau afacerea noastră. Un exemplu este prezentarea ‘’How to pick the right mobile technology’’, Elaine Dias Batista, [Android Development]. Un alt exemplu este prezentarea “Image Styling with TensorFlow”, Imran us Salam Mian, [AI & Cloud Engineering]). În același timp, talk-uri au acoperit și subiecte avansate din punct de vedere tehnic. Aici putem să amintim “Building Data Pipelines With Java And Open Source”, Rustam Mehmandarov, [AI & Cloud Engineering]. Alte exemple de prezentări sunt “Flutter & IoT: Mastering Sensor Integration”, Alex Bordei, [Flutter], sau “Building a Scalable Multi-Product Android Platform”, Adrian Cruceanu, Monica Muntean, [Android Development]). Diversitatea subiectelor și a direcțiilor au crescut nivelul de complexitate al discuțiilor, lucru pe care ni-l doream de la început.

Dacă Este Prima Dată Când Auzi De “DevFest”…

…este important să știi că aceasta este denumirea umbrelă ce cuprinde conferințele organizate la nivel local de comunitățile de programatori Google Developer Group (GDG). Acum poate că te întrebi “Dar, ce reprezintă mai exact GDG?”. GDGs sunt comunitățile locale de programatori, entuziaști ai tehnologiilor Google, dornici să împărtășească aceste tehnologii în rândul programatorilor. Așa a luat naștere DevFest Bucharest: din dorința organizatorilor de a conecta și crește comunitatea locală de programatori. Aici, inovatori și experți în domeniul programării, alături de studenții pasionați, se întâlnesc anual pentru a lua contact cu inovațiile în domeniu, pentru a afla cele mai noi update-uri din industrie și pentru a se conecta cu pasionații de tehnologiile Google.

Cum A Fost La DevFest Bucharest 2023?

Nouă ne-a plăcut tare mult ediția de anul acesta. Organizatorii evenimentului din partea GDG Bucharest, Codruț Ciulacu, Cosmin Ștefan, Alex Bordei și Bogdan Zurac, cu ajutorul nostru, Digital Stack, au conturat evenimentul ca fiind un adevărat mediu de învățare și conectare: un eveniment organizat de programatori pentru programatori. Cel mai tare ne-a bucurat să vedem entuziasmul participanților din timpul evenimentului. Talk-urile speakerilor au fost active, iar relația speaker-participant a fost una dinamică. Astfel, speakerii s-au asigurat că prezentările vin cu informații noi, complexe, care să stârnească curiozitatea participanților. Și, cum fiecare talk a avut o sesiune Q&A, participanții au putut să dezvolte mai mult pe subiectele de interes. În plus, speakerii și-au construit prezentările pentru a încuraja constant discuțiile și înafara sesiunii de Q&A. Acum, hai să vorbim puțin și despre cifre:

  • +150 de pasionați de tehnologie;
  • 18 speakeri și lideri în domeniul programării;
  • 3 track-uri: Android Development, Flutter și AI & Cloud Engineering.

Un alt element cheie al evenimentului a fost networkingul. Știm că oportunitatea de a face networking cu persoane de relevante este un “must-have” pentru un eveniment de succes. Și, ar fi incorect din partea noastră să nu menționăm faptul că organizatorii s-au preocupat în mod special ca DevFest Bucharest 2023 să fie un spațiu potrivit networking-ului și conectării. Coffee Break-urile au fost creionate pentru a facilita oportunități cunoaștere, interacțiune și discuții.

DevFest Bucharest 2023: O Conferință Axată Pe Nevoile Comunității De Programatori

DevFest Bucharest este o conferință gândită pe baza nevoilor comunității locale de programatori, agenda fiind creată de programatori. Este, în primul rând, o oportunitate de învățare, unde experți din industrie oferă informații valoroase și sfaturi din experiența lor. Talk-urile pregătite s-au completat tare fain în agendă, fiecare din cele 3 track-uri având subiecte actuale. O parte dintre speakeri sunt Google Developers Experts care ni s-au alăturat din diverse colțuri ale lumii:

Și, ne bucurăm că în completarea lor ni s-au alăturat lideri din industrie:

Este, de asemenea, o ocazie pentru participanți de a forma legături cu oameni din același domeniu de activitate. Și, o oportunitate de a cunoaște oameni care să îi inspire, mentoreze, sau să îi ajute cu idei sau sfaturi. Dacă vrei să aflii mai multe despre  “de ce e fain la DevFest”, aruncă un ochi pe interviul cu organizatorii DevFest Bucharest 2023 aici. Și, dacă vrei să afli mai multe despre talk-urile de anul acesta, aici este agenda evenimentului.

Idei De Final

DevFest Bucharest 2023 ne-a demonstrat încă o dată că nu este doar o conferință, ci locul unde experții și liderii de opinie din industria IT, alături de studenții pasionați de tehnologie se adună pentru a cunoaște noi colegi din domeniul programării, pentru a afla cele mai noi actualizări din tech și pentru a-și împărtăși experiența profesională. Cum spuneam și mai sus, un eveniment creat de programatori, pentru programatori.

Experiența din acest an poate fi sumarizată în trei numere: +150 de programatori și speakeri, care s-au adunat la o conferință bazată pe 3 track-uri (Android Development, Flutter și AI & Cloud Engineering) pentru a dezvolta 1 pasiune comună: programarea (și, mai nișat, cea din sfera tehnologiilor Google). Acestea fiind spuse, noi ne pregătim cu forțe proaspete, inovații și cei mai buni profesioniști din domeniul IT pentru ediția de anul viitor. Ne vedem la DevFest Bucharest 2024?