Search
Close this search box.

Digital People. Online Roadshow.

Cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală din România, Școala informală de IT, în parteneriat cu BCR și BCR Social Finance IFN SA, te invită la evenimentele Digital People. Online Roadshow.

AGENDA EVENIMENTELOR

15:00 – 15:15 Welcoming | Gazda evenimentului Elena Badea, mentor la Scoala Informala de IT si Managing Partner Valoria Business Solutions

15:15 – 15:25 Impactul programelor sociale sprijinite de BCR Social Finance IFN SA | Ștefan Buciuc, CEO BCR Social Finance IFN SA

15:25 – 15:35 Totul despre Digital People & cum poate deveni compania ta partener | Patricia Barbu, site manager Școala informală de IT

15:35 – 16:00 Sesiune Q&A

CE este Digital People?

Digital People – Înveți IT și plătești după ce te angajezi este programul special conceput pentru a sprijini persoanele disponibilizate în găsirea unui loc de muncă în industria IT, prin apel la programe de reorientare profesională de scurtă durată și acreditate sub egida Ministerului Muncii și Ministerului Educației. Persoanele înscrise primesc oportunitatea de a învăța IT gratuit, până la momentul angajării. Cursurile, care includ și sesiuni de pregătire pentru interviul de ocupare a unui loc de muncă în IT, se plătesc de către absolvenți / sau angajatorii acestora, doar DUPĂ ce aceștia s-au angajat.

CINE a inițiat Digital People?

Școala informală de IT, lider în domeniul educației alternative din industria software, în parteneriat cu BCR Social Finance IFN SA.

CUI se adresează Digital People?

Adresabilitate directă:

– persoanelor care și-au pierdut locul de muncă (în România / străinătate);

– persoanelor care se a!ă în șomaj tehnic;

– persoanelor care se a!ă în căutarea unui loc de muncă după absolvirea unei instituții de învățământ;

– persoanelor a!ate în concediu pentru îngrijirea copilului care nu mai au posibilitatea de a se întoarce la vechiul loc de muncă etc b) Adresabilitate indirectă:

– companiilor care sunt nevoite să facă disponibilizări de personal;

– companiilor care doresc să angajeze personal cali”cat în diverse specializări ce țin de domeniul IT & Software.

CUM poate sprijini Școala Informală de IT societățile interesate să angajeze absolvenți ai programului “Digital People”?

Societăți din domeniul IT & Software sau societăți cu departamente proprii de IT, a!ate în căutare de forță de muncă specializată pot găsi bene”cii consistente prin implicarea în programul “Digital People”. Acestor societăți li se oferă acces (gratuit) la a recruta personal cali”cat în diverse specializări din sfera IT & Software, din rândul absolvenților programului “Digital People” sau – în general – din rândul absolvenților Școlii informale de IT.

Principalele avantaje de care pot bene”cia societățile care vor angaja absolvenți ai programului “Digital People” sunt următoarele:

– Efecte pozitive în zona de Employer Branding, prin marcarea (în mod public) a faptului că societatea angajatoare a dat o nouă șansă în viață profesională unor persoane afectate dramatic de efectele nefaste ale pandemiei cu COVID-19;

– Angajații selectați vor avea o încredere mare în angajatori și în companiile acestora, înțelegând și apreciind șansa extraordinară pe care au primit-o, lucruri ce vor contribui la un grad de retenție și “delizare, peste medie;

– Angajatorii și companiile acestora vor reuși să acopere anumite nevoi de resursa umană cali”cată la costuri mai mici decât cele presupuse de apelul la piața clasică a resurselor umane.

Share
Urmareste-ne pe
Ramai la curent cu ultimele noutati de la DIgital Stack.
Ultimele postari

Postari similare

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Image-CNC5DVN.jpg
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue