Search
Close this search box.

Tech Talented Women

Ne propunem să oferim inspirația, cunoștințele și perspectivele necesare pentru a împuternici femeile să aibă succes în cel mai important sector din lume.

Aducându-vă ateliere conduse de experți, perspective acționabile și motivaționale, acest eveniment puternic vă va ajuta să rămâneți înaintea jocului, să vă inspirați și să vă stimulați cariera.

 

AGENDA EVENIMENTULUI

18.00 – 18.30 – CE ESTE BLOOMBERG PENTRU MINE? | Vorbitori Revekka Palaiologou și Alexandra Teodora Paduraru

18.30 – 19.00 – ZECE CONFESIUNI DE LA UN INGINER DE SOFTWARE JUNIOR | Vorbitor Olga Matoula

19.00 – 19.45 – ATELIER TEHNIC | Cum se utilizează Python și învățarea automată pentru detectarea fraudelor financiare: de la zero la erou | Vorbitor Corina SARARU

19.45 – 20.00 – Q&A | Întrebări și răspunsuri, concluzii

DESPRE VORBITORI

Valentina MANEA | inginer de software

Bio: Valentina este inginer software la Bloomberg LP din 2016. A lucrat la sisteme distribuite care oferă fundamentul aplicațiilor care rulează pe Bloomberg Professional Service. În prezent, lucrează la instrumente de dezvoltare pentru toți inginerii de la Bloomberg. În plus, Valentina are un background în sistemele de operare, după ce a contribuit anterior la Linux Kernel.

Alexandra Teodora PADURARU | inginer de software

Bio: Crescând în România, Alexandra a fost întotdeauna un individ extrem de motivat și entuziast. A absolvit Valedictorian de la liceu și a decis să-și urmeze pasiunea pentru tehnologie urmând o diplomă în Informatică la Universitatea din Birmingham. A absolvit o diplomă de onoare de clasa întâi și s-a clasat printre primii 5 absolvenți din clasa anului 2019. După absolvire, Alexandra a fost dornică să pună în practică abilitățile pe care le-a învățat de-a lungul studiilor și a căutat noi modalități de provocare. Prin urmare, s-a alăturat Bloomberg în septembrie 2019 și de atunci lucrează ca inginer software în soluția Bloomberg Buyside Enterprise Solution. La intrarea în echipă, ea și-a asumat responsabilitatea uneia dintre caracteristicile de bază ale produsului pe care se bazează zilnic managerii de portofoliu în procesul lor de luare a deciziilor. În plus, ea este voluntară prin intermediul Bloomberg Philanthropies și se implică în inițiative privind diversitatea și incluziunea.

Olga MATOULA | inginer de software

Bio: Olga Matoula s-a alăturat Bloomberg în 2017 ca inginer software full-stack, creând o aplicație de notepad specializată pentru terminalul profesional Bloomberg. Înainte de aceasta, ea a fost un inginer premier și un profesionist în soluții tehnice la Microsoft. În perioada 2014-2016, a cofondat și a condus Code It Like a Girl, o întreprindere socială premiată, unde a învățat femeile și copiii din Grecia cum să codeze. Olga este un avocat al diversității și incluziunii și a participat la discuții cu privire la incluziunea în tehnologie. În zilele noastre, se implică în evenimente ale comunității tehnologice din Londra și explorează un talent dubios în dansul swing.

Corina SARARU | șef de dezvoltare software de inginerie test

Bio: Fost voluntar în Serviciul de ajutorare românesc maltez și participant la una dintre taberele GLOW (Girls Leading Our World) organizate de Peace Corps din România, Corina Sararu a absolvit, în cadrul Facultății de Informatică de la Universitatea din Pitești, licențiatul, masteratul și programe de doctorat.

Din 2007, s-a implicat în predare și cercetare în domeniul învățării automate, timp de 5 ani. Pentru încă 6 ani, a fost dezvoltator de software în industria auto. Acum este un lider de echipă entuziast și este responsabilă pentru o echipă care produce software pentru testarea pieselor auto. Slujba ei o motivează pentru că este genul de muncă care îi menține pe oameni în siguranță. Este pasionată de mașinile electrice și dispozitivele autonome. Acesta este unul dintre motivele pentru care studiază modele de învățare automată în timpul liber și este întotdeauna interesată să vorbească despre ele.

DESPRE MODERATOR

Magda MIU | coordonator de echipă dezvoltator și coorganizator Women TechMakers

Bio: Magda are o vastă experiență în îmbunătățirea continuă a proceselor și produselor prin îndeplinirea criteriilor de „eficiență și fiabilitate și depășirea acestora. Urmărire dovedită a construirii, instruirii și conducerii echipelor de ingineri motivate și de succes și gestionării proiectelor complexe prin utilizarea metodologiilor de dezvoltare Agile. Pasionat de tehnologie , este una dintre promotorii comunităților digitale din diferite orașe ale României, sprijinind alți profesioniști tehnici pentru a-și îmbunătăți în mod constant cunoștințele. De asemenea, din februarie 2019 a devenit Android Google Developer Expert.

Share
Urmareste-ne pe
Ramai la curent cu ultimele noutati de la DIgital Stack.
Ultimele postari

Postari similare

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Image-CNC5DVN.jpg
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue